Оценка: 5 от 1 гласа

Грешки при изработката на онлайн магазинОнлайн търговията може да стимулира много бизнес начинания, като им осигури по-големи пазари и повече нови клиенти. Непрекъснатото ви присъствие в интернет и възможността да продавате по всяко време със сигурност ще се отрази положително на бизнеса ви. Но при изработка на онлайн магазин трябва да се вземат предвид редица фактори, тъй като дори и най-малките грешки могат да се отразят негативно на продажбите. Представяме ви част от най-честите грешки при разработка на електронен магазин:

1. Липса на подробна информация за продуктите

Интернет магазинът трябва да е разработен така, че да позволява включване на подробна информация за предлаганите продукти и достатъчно качествени снимки. Ако липсват всички нужни детайли за дадена стока, клиентът най-вероятно ще я закупи от друг сайт, затова включете всякакви важни данни.

2. Липса на информация за търговеца

При изработка на онлайн магазин задължително трябва да включите данни за търговеца – адрес, телефон и имейл за контакт, данни да фирмата и т.н. Ако тази информация липсва напълно или е скрита и трудно откриваема, клиентите едва ли ще се доверят на магазина и ще откажат да пазаруват.

3. Неясно плащане

Плащането трябва да е максимално улеснено и ясно, за да могат клиентите да преминат през процеса безпроблемно. Стъпките на оформянето на поръчката трябва да включват единствено проверка на поръчката, предоставяне на данни за плащане и потвърждение.

4. Задължителна регистрация

Много потребители предпочитат да не се регистрират, за да направят поръчка, затова най-добре им дайте тази възможност, но включете и варианта с регистрация и запазване на личните данни, за да не се вписват те всеки път.

5. Неадекватно търсене на продукти

Търсенето на стоки трябва да лесно и надеждно. При изработка на онлайн магазин е препоръчително да предоставите възможност за търсене на артикули по име и каталожен номер, да включите различни филтри и категории. Така ще направите търсенето много по-адекватно и лесно. Уверете се, че сайтът ви използва отлична търсачка, която функционира както трябва.

6. Лош дизайн на сайта

Лошият дизайн на сайта може да отблъсне клиентите, затова визията не трябва да се пренебрегва. Заложете на атрактивен и интересен дизайн, който ще привлича потребителите и ще отличава вашия магазин от хилядите други.

Свързани

Визия и дизайн за успешен интернет магазин

Визията и дизайнът са ключов фактор при изработка на онлайн магазин. Дизайнът е от изключително значение, защото именно той е едно от първите неща, които клиентите ви ще забележат, щом отворят вашия сайт. Визията може да направи електронния ви магазин изключително успешен и да привлече много нови клиенти, но може и да ги отблъсне и да обрече бизнеса ви на неуспех.

Независимо какво точно ще продавате във вашия интернет магазин, неговата визия е от изключителна важност, затова не трябва да подценявате дизайна и е нужно да инвестирате допълнителни средства, за да получите уникална и неповторима визия.