Интернет маркетингът е известен още като: онлайн реклама, онлайн маркетинг, е-маркетинг и реклама на продукти или услуги в интернет. Това включва различни похвати за популяризиране на вашия бранд и компания, като цяло.

За да рекламирате вашите продукти в интернет е необходимо да имате собствен уеб сайт с отлична структура. Структурата на вашия уеб сайт е от особено значение. Ако не е добре структуриран, търсачките не успяват да открият цялото му съдържание. Няма как хората да откриват вашите продукти и услуги в Google, ако самият Google "не знае" за тях.Решение на този проблем е използването на система за управление на съдържанието (CMS), която се използва при изработката на вашия сайт. Тя позволява бързо и лесно генериране на отлична структура. За тази цел, ние от ArtWebDesign използваме Drupal 7, който освен отлична структура, предлага и лесно добавяне на бъдещи функционалности. На тази страница може да разгледате много примери на различни видове сайтове, изработени с Drupal.

Много компании допускат грешка още в самото начало, като не осъзнават сериозността на процеса на изработката на един уеб сайт и се доверят на хора, които не са достатъчно компетентни да доведат разработката до край, както и да направят нужните тестове и оптимизация. Резултатът най-често е сайт, който трудно може да бъде подобрен и има основни структурни грешки и пропуски.

Като минимум, структурата на вашия сайт трябва да включва правилно интегрирани следните компоненти:

  • Sitemap.xml
  • Meta tags и Open graph tags
  • Употреба на ключови думи/фрази в <Title>, <H> и alt тагове в кода на сайта
  • URL Rewrite – пренаписване на урл на страниците от сайта ви с ключови думи
  • Canonical url – посочва различните варианти на всяка страница и избягва дублирането на съдържание
  • Редирект на различните версии на домейна ви към една такава
  • Микроформати - Рейтинг/Снимка на автора в резултатите на Google
  • Robots.txt

 

След като вече разполагате с уеб сайт с отлична структура, следващата стъпка е да бъде изградена блог секция в него, където да публикувате статии относно продуктите или услугите, които предлагате и новините около тях. За да представите съдържанието от вашия блог е необходимо да имате профил (страница) в социалните мрежи. По-този начин, освен, че давате възможност на потребителите да научат за вас, ще изградите и линкове към вашия сайт. Линковете са основен фактор за класирането на вашия сайт в търсачки като Google. Изграждането на линкове към вашия уеб сайт е също толкова важно и труден процес, понеже, за да се класирате добре в Google, са ви нужни не просто линкове, а правилните линкове. Как да определяте кой линк е добър за вашия сайт може да прочете в блог секцията на сайта ни.

Поне в началото, когато сайтът ви няма много линкове и фенове в социалните мрежи, е добре да се възползвате от реклама като Google Adwords, както и реклами в социални мрежи като Facebook. Естествено, има и други платформи за рекламиране, но току що споменатите са най-разпространените. Тук може да научите повече за рекламата с плащане за клик.

Трафикът на уеб сайта, също така, може да бъде увеличен чрез други методи, като публикуване на рекламни банери в други уеб сайтове, е-майл кампании, създаване на линкбейт (съдържание, към което е много вероятно да бъде поставен линк от потребител във форум примерно).Организирането на онлайн игра с малки награди може да ви донесе много фенове в социалните мрежи, както и много споделяния на страниците ви, което освен популяризиране на вашите продукти и услуги, води и до допълнително изграждане на линкове.

Ако искате да научите повече за рекламирането в интернет, станете наш фен чрез бутоните на социалните мрежи в най-долната част на сайта.

Ако нямате време да разработите вашата реклама в интернет и просто искате някой друг да свърши всичко това за вас, както и да поддържа вашия уеб сайт, попълнете формата по-долу и ние ще се свържем с вас.