Оценка: 5 от 3 гласа
Создание мобильной версии вебсайта

В наши дни голяма част от потребителите в интернет са свързани чрез своето мобилно устройство. Мобилните телефони и таблети, с които можете да сърфирате в мрежата вече са много достъпни и разпространени. Мобилните доставчици на интернет, като Globul, Vivacom и M-tel, ежегодно показват статистика за броя на активните мобилни потребители в мрежата, от която разбираме, че в България те са вече над 230 000!


Защо е нужна мобилна версия на един уеб сайт?

Когато потребител влезе във вашия сайт от мобилен телефон, той вижда пълната версия на вашата интернет страница. Неудобството за потребителя е това, че той вижда вашия сайт няколко пъти по-малък на екрана на своето мобилно устройство. Затова първо трябва да се увеличи изображението и чак тогава нужната информация да стане разпознаваема. За да отстраните това неудобство и да направите сърфирането на тези 230 000 души по-лесно, може да поръчате изработка на мобилна версия на вашия сайт.

Предназначението на мобилната версия на всеки сайт е предимно за хората, които сърфират в интернет чрез телефоните си. Затова, трябва да се вземе предвид, че операционните системи на различните телефони са различни. Например HTC, Samsung и доста други използват операционна система Android, докато Apple използва iOS. Разликата е в това, че тези системи използват и различни браузъри, а при различните браузъри се налагат малки промени, за да не изглежда сайтът ви различно. 

Изходът от това е създаване на качествена мобилна версия на вашия сайт.

На картинката по долу може да видите как изглежда мобилната версия на сайт в сравнение с пълната.

Ако смятате, че е време и вашият сайт да придобие и мобилна версия, моля попълнете формата по-долу и ще ви направим оферта с цена за изработка: